Med kamraten på valpkurs

Jakten på att finna den där vännen som alltid finns där har börjat. En vän som alltid ställer upp och älskar en, lika mycket som man älskar den. Såklart är det en hund man ska skaffa då.

Hur skapar man den bästa tiden med vännen som ska gå vid ens sida resten av ens liv? Man ger en lugn och trygg miljö, visar valpen att man finns där och är dess trygghet. Med dig vid sin sida har den alltid någon som skyddar den. Du kommer snart att märka att livet med valp är inte som något annat. Trodde man småbarn var jobbiga är det inget emot vad valpen är. Trots att den precis var ute, satte den sig och kissade på den nya mattan. Ja, det är bara att torka och tvätta. På nätterna vaknar man mer än en gång av en valp som sitter och gråter, orolig över den nya miljön och i behov av lite kärlek.

Bra med valpkurs

Trots att man ger sin valp den bästa tänkbara uppväxten kan det bli en osäker hund, den kan även bli väldigt trygg och glad, eller reaktiv. Saken med hundar är att liksom människor är de individer. Alla är olika. När man väljer valp redan från att de är små kan man ofta se lite hur de kan komma att bli. Vad som är bra för alla valpar är att gå på valpkurs, det är väldigt lärorikt för både dig och hunden. Dessutom får ni en chans att bilda ett bra band redan då. Läs mer om valpkurser på denna hemsida: valpkursgöteborg.se