Om

Vi älskar djur. Det är med den inställningen den här sidan såg dagens ljus. Vi upplever att många delar vår kärlek till djur – men där man A) inte vågar ta steget att skaffa ett eller b) inte riktigt vet hur man ska uppfostra och dela sitt liv med djuret i fråga. Det är det vi vill lära ut.

Som vana djurägare och som uppfödare, veterinärer och ägare av lantbruk så har vi genom åren skaffat oss stora kunskaper och ovärderliga erfarenheter om djur i allmänhet och om djurägande i synnerhet. Dessa läropengar vill vi dela med oss av. Du ska slippa gå på samma nitar som vi har gjort och du ska istället direkt kunna plocka russinen ur kakan och implementera dessa i ditt liv.

En sak som vi blir illa berörda av handlar om att man skaffar ett djur, exempelvis i hund, bara som en följd av stundens ingivelse. Detta syntes exempelvis i samband med att Paris Hilton, med sin hund Tinkerbell, slog igenom för några år sedan. Plötsligt var det hippt och hett att ha en hund. Men inte som sällskap och som en bästa vän, utan som en accessoar.

Unga tjejer skaffade hundar och glömde i sammanhanget bort att ett hundägande handlar om ett livslångt åtagande där man själv kommer att måsta göra en hel del uppoffringar. Man kan liksom inte sticka iväg en helg för att festa och man kan heller inte lämna hunden vind för våg i hemmet utan att ha ordna med passning under vissa tider på dygnet. Många unga tjejer blev snart varse om att den hund man skaffat var en unik, egen individ som behövde kärlek, omsorg och motion. För många blev detta något som stod i vägen för det egna livet: något som gjorde att hundarna skickades vidare till någon annan.

Vi ser samma tendenser idag. I spåren av Coronan, när många jobbar hemifrån, så finns det tid en masse. Ska vi inte skaffa hund? Nu kanske det passar – men hur ser det ut nästa år då denna pandemi, förhoppningsvis, är under kontroll? Kommer din chef att acceptera att du har en hund med dig på jobbet? Har du någon som kan passa hunden under vissa tider? Har du tid att vara ute med hunden och ge den stimulans, motion och rörelse den behöver? Att skaffa hund är inget man gör på måfå. Det ska vara frukten av ett väldigt, väldigt genomtänkt beslut.