Gå en hundkurs i Stockholm och ha roligt med din hund

En bra relation mellan dig och din hund är viktig. Det finns olika hundkurser du kan gå vid behov. Där får ni individanpassad hjälp. Kanske du och din hund vill gå en hundkurs i Stockholm?

Det finns hundkurser för både valpar och vuxna hundar där kursledare är pedagogiska hundälskare. Din hund får lära sig goda vanor och ni får hjälp att bygga upp en bra relation så ni får ett trivsamt liv tillsammans. Kurserna är individanpassade för att kunna möta deltagarna på deras nivå och behov. Både människor och hundar är unika och så ska det vara. Ingen relation mellan hund och människa är lik någon annan. Om du vill gå en hundkurs i Stockholm finns det lite olika kurser att välja på. Några exempel på kurser är: valpkurs, lydnads- och brukskurs, agility och jaktapportering.

Kan jag gå en hundkurs i agility utan att tävla?

Javisst kan du och din hund gå en agilitykurs utan att tävla. Du väljer själv tempo och svårighetsgrad och träningen blandar hastighet, exposivitet och precision. Att gå en agilitykurs stärker hundens självförtroende när den efterhand lär sig arbeta självständigt på vissa hinder. Du och din hund tar er genom utmanande hinderbanor tillsammans och ni blir mer samspelta. Vad ingår i agility? I en agilitybana ingår bland annat gungbräda, balansbom, slalom och tunnlar. Rekommendationer är att inte börja med ren hinderinlärning på allvar förrän hunden är runt ett år gammal. En agilitykurs passar för alla storlekar på hund, både små och stora raser är välkomna.